Game server admin's helping the community setup and maintain great dedicated game servers.
----Home----Submit News ----Forum----Gallery----Guides----Downloads



Go Back   FPSadmin.com > FPSadmin News > News

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-13-2007, 07:22 AM
rudedog's Avatar
rudedog rudedog is online now
Site Owner
 
Join Date: Oct 2002
Location: Florida, USA
Age: 46
Posts: 9,773
Downloads: 45
Uploads: 118
Rep Power: 28
rudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to behold
Send a message via Skype™ to rudedog
cod4master.activision.com working

Reports from IW.com seem to indicate that connecting to Call of Duty 4 servers are working now. I have not yet tried this am, but things sound good. Please report if you're still having issues connecting or your clients are having issues connecting to Call of Duty 4 servers.

- Update 6:23am EST (-5GMT) seems I was able to connect to the RGN server within 6 seconds of starting the actual game. yes the game. 6 seconds to fire up the short cut, select my profile (kids LOL) and find a server to join. Looks like things are working for the time being.
__________________
Not so Rude -RudeDog via Twitter or Friend feed

Microsoft MVP 2009-2014 Games for Windows

Last edited by rudedog; 11-13-2007 at 07:25 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2007, 08:00 AM
theMechanic's Avatar
theMechanic theMechanic is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 684
Downloads: 5
Uploads: 0
Rep Power: 13
theMechanic has a spectacular aura abouttheMechanic has a spectacular aura about
7:00AM EST
My custom shortcut connected just fine....the first time it ever has. Fingers crossed.
__________________

(TNT)Brutus
Senior Staff
(TNT) Blowout
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2007, 08:18 AM
Zee Zee is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2007
Location: Sintra, Portugal
Posts: 15
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
Zee is on a distinguished road
Send a message via MSN to Zee
Well it seems to be fixed, i have connected several times and no reconnect needed.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2007, 11:00 AM
RaDioAcTivE's Avatar
RaDioAcTivE RaDioAcTivE is offline
Senior Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 332
Downloads: 1
Uploads: 0
Rep Power: 9
RaDioAcTivE is on a distinguished road
Bravo to IW for busting their arses on this one. My understanding is that the master servers have always been a function of the parent company Activision. Once it became apparent that there were major issues IW moved to bring the servers back home under their dirrect control.

Lets hope IW continues this trend and moves away from Activision for good.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-13-2007, 11:21 PM
Diva's Avatar
Diva Diva is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: Seattle
Posts: 399
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 12
Diva is on a distinguished road
Send a message via MSN to Diva
yep no one on my clan tonight got any connection issues - awesome.
__________________
Adult Clan of 9 Years Recruiting (TNT) BLOWOUT
CoD Series, BF Series, and LFD

Reply With Quote
  #6  
Old 11-14-2007, 08:47 AM
<MAD>Jackson <MAD>Jackson is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 14
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
<MAD>Jackson is on a distinguished road
Last night 9.00 uk time myself or any one in the clan couldn't connect to anything our server showed on
http://stats.callofduty.com/ but still couldn't get into it or any others ?
Reply With Quote
  #7  
Old 11-14-2007, 04:05 PM
HarryBall's Avatar
HarryBall HarryBall is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Lansing Mi
Posts: 109
Downloads: 1
Uploads: 0
Rep Power: 10
HarryBall is on a distinguished road
Been good so far. lets hope it continues.
__________________
{GBI} Clan Boss
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2007, 04:18 PM
Wolverine's Avatar
Wolverine Wolverine is offline
Moderator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NW Lower Michigan
Age: 46
Posts: 484
Downloads: 7
Uploads: 0
Rep Power: 12
Wolverine is on a distinguished road
So its not the end of the world then?

Whew, guess we dodged a bullet on that one.

GG IW
__________________
.
.
.

"The pessimist complains about the wind; The optimist expects it to change; The realist adjusts the sails." William Arthur Ward

Dont forget the 7 pīs...
Proper Prior Preparation Prevents Piss Poor Performance.
Reply With Quote
  #9  
Old 11-15-2007, 07:55 PM
MajorJohn MajorJohn is offline
Junior Member
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 8
Downloads: 12
Uploads: 0
Rep Power: 0
MajorJohn is on a distinguished road
How come on console it says sending heartbeat to cod4master.activision.com if IW has the servers now.:confused:
Reply With Quote
  #10  
Old 11-15-2007, 08:51 PM
rudedog's Avatar
rudedog rudedog is online now
Site Owner
 
Join Date: Oct 2002
Location: Florida, USA
Age: 46
Posts: 9,773
Downloads: 45
Uploads: 118
Rep Power: 28
rudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to beholdrudedog is a splendid one to behold
Send a message via Skype™ to rudedog
Server is still in the same data center and more then likely the same box, however IW has admin and root access over it.

I would assume, IW's offices are also on the same network as Activsion as they are owned by Activision.
__________________
Not so Rude -RudeDog via Twitter or Friend feed

Microsoft MVP 2009-2014 Games for Windows
Reply With Quote
  #11  
Old 12-17-2008, 01:37 PM
Loco Roco Loco Roco is offline
Junior Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 3
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
Loco Roco is on a distinguished road
cod4master.activision.com ????? <<<

iv set it all up but when i start the server is says
"resolved to cod4master.activision.com" is this what should be there ??? :confused:
Reply With Quote
  #12  
Old 12-17-2008, 02:38 PM
OldDog's Avatar
OldDog OldDog is offline
Administrator Emeritus
 
Join Date: Oct 2003
Location: Essex Junction, Vermont
Age: 67
Posts: 1,495
Downloads: 5
Uploads: 0
Rep Power: 17
OldDog is a glorious beacon of lightOldDog is a glorious beacon of lightOldDog is a glorious beacon of lightOldDog is a glorious beacon of lightOldDog is a glorious beacon of light
Quote:
Originally Posted by Loco Roco View Post
iv set it all up but when i start the server is says
"resolved to cod4master.activision.com" is this what should be there ??? :confused:
Yes.
__________________

Reply With Quote
  #13  
Old 04-23-2011, 02:57 AM
Dr_Monstaa Dr_Monstaa is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
Dr_Monstaa is on a distinguished road
Unhappy i cant connect or see any servers on cod4! need help

Quote:
Originally Posted by rudedog View Post
Reports from IW.com seem to indicate that connecting to Call of Duty 4 servers are working now. I have not yet tried this am, but things sound good. Please report if you're still having issues connecting or your clients are having issues connecting to Call of Duty 4 servers.

- Update 6:23am EST (-5GMT) seems I was able to connect to the RGN server within 6 seconds of starting the actual game. yes the game. 6 seconds to fire up the short cut, select my profile (kids LOL) and find a server to join. Looks like things are working for the time being.
I cant see any servers or either connect to them from console! why??? any suggestions? If i refresh the servers, nothing happends... i need help! plz
Reply With Quote
  #14  
Old 04-25-2011, 01:42 PM
Dr_Monstaa Dr_Monstaa is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 2
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
Dr_Monstaa is on a distinguished road
Unhappy Still cant get it working!!! wtf??

Quote:
Originally Posted by Mike_Nomad View Post
I just this minute.... checked the Master Servers - they are up and running.

CoD4 (MW) boots fine and CoD5 (WaW) boots fine.

You might want to check that you allowed your game access through your firewall.
It wont find any!! i just downgraded the version to 1.6 and i have also uninstalled and installed the game for like 3 times and it STILL doesnt help!! WHY??? i need some serious help here, plz!
Reply With Quote
  #15  
Old 04-25-2011, 01:55 PM
Garrett2112's Avatar
Garrett2112 Garrett2112 is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: Rockies USA
Age: 52
Posts: 674
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 5
Garrett2112 is on a distinguished road
I would doubt you would see many servers on 1.6 still - but maybe reinstall the 1.7. I just played this weekend and had no issues here either...

Just a thought - would an out of date Punkbuster file cause this? Might try going to Evenbalance.com and downloading the PBSetup.exe Link Here and manually running it to make sure it has latest file.

Also, here's some good help on the COD4 forums: COD4forums.com Link
Quote:
Cant Find any servers

Make sure your filters are set to search all.

Make sure your firewall isn't blocking COD4.

Open ports 28960 on your router.

Update Punkbuster with this.

You will find the most servers in patch 1.7 so if you aren't running it you wont get alot of servers anyway.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:49 PM.


Powered by: vBulletin Copyright ©2000, Jelsoft Enterprises Ltd.