Game server admin's helping the community setup and maintain great dedicated game servers.
----Home----Submit News ----Forum----Gallery----Guides----Downloads



Go Back   FPSadmin.com > Call of Duty > Call of Duty 2 > CoD2 General server support

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-10-2012, 06:41 AM
JuniorBoy JuniorBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
JuniorBoy is on a distinguished road
Fs_game folder problem

Hello there.Can someone please help me how to set my fs_folder for mods.I tryed but it failed.

I putted the extensions to my game path but no result.The console opened and it stuck there.

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 04-10-2012, 08:26 AM
SiCDude4Him SiCDude4Him is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Florida
Posts: 241
Downloads: 7
Uploads: 0
Rep Power: 6
SiCDude4Him is on a distinguished road
Send a message via MSN to SiCDude4Him
There are tutorials on this site. Here's one :

http://www.fpsadmin.com/forum/showthread.php?t=10141
__________________
=CS=Dude4Him | =CS= Website | Xfire: dude4him | Twitter: @XII_Legion
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2012, 09:31 AM
JuniorBoy JuniorBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
JuniorBoy is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by SiCDude4Him View Post
There are tutorials on this site. Here's one :

http://www.fpsadmin.com/forum/showthread.php?t=10141
That's the point.I can't fully understand it.Can you please help me setting up my fs_folder and what else do i have to do in order to work with my server?
Reply With Quote
  #4  
Old 04-10-2012, 10:38 AM
SiCDude4Him SiCDude4Him is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Florida
Posts: 241
Downloads: 7
Uploads: 0
Rep Power: 6
SiCDude4Him is on a distinguished road
Send a message via MSN to SiCDude4Him
You should post details like is this server hosted with a game provider? Is this a home server? If so, what operating system are you using? What mod are you trying to run? Are you using custom maps? What version of Call of Duty 2 are you using?

Providing details gets answers
__________________
=CS=Dude4Him | =CS= Website | Xfire: dude4him | Twitter: @XII_Legion
Reply With Quote
  #5  
Old 04-10-2012, 10:59 AM
JuniorBoy JuniorBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
JuniorBoy is on a distinguished road
Sorry i forgot to post these infos.

Ok well i am making a Garena host and there is no problem.I already have a mod (in "main" folder because i don't know how to make an "fs_game" folder) which displays messages on the screen.

My game version is 1.0 (i don't want to update it because many people on Garena use that version).My OS is Windows Vista.

The bad thing is that i can only put 1 mod in the main so the game only runs 1 mod.I tryed to put 2+ mods but either the game stuck at loading screen or gives errors.

About the mods,it could be anything but compatible with my version.


For more info,please tell me
Reply With Quote
  #6  
Old 04-10-2012, 11:21 AM
SiCDude4Him SiCDude4Him is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Florida
Posts: 241
Downloads: 7
Uploads: 0
Rep Power: 6
SiCDude4Him is on a distinguished road
Send a message via MSN to SiCDude4Him
So, you are trying to setup a CoD2 server at home using Vista?

You need to start the game, click Start Server, setup the server the way you want it. You will need to Google which ports to open on your home firewall so your server can be seen on the Internet.

If you are using one mod then no need for an fs_game folder. Since CoD2 v1.0 does not have a http redirect capability I would not put mods on it. Go v1.2 or better v1.3 for running mods.

If you want to use the 2d mod then it is best to combine the two mod .iwd's into one .iwd.

Read, read, then read some more. No one is probably going to do it for you. Taking time to learn how to set this up will be invaluable later

Here's a handy looking program I found at Filefront. Not sure how good it works but worth a try for what you are trying to do

http://callofduty.filefront.com/file...;60621x#907126
__________________
=CS=Dude4Him | =CS= Website | Xfire: dude4him | Twitter: @XII_Legion
Reply With Quote
  #7  
Old 04-10-2012, 11:29 AM
JuniorBoy JuniorBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
JuniorBoy is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by SiCDude4Him View Post
So, you are trying to setup a CoD2 server at home using Vista?

You need to start the game, click Start Server, setup the server the way you want it. You will need to Google which ports to open on your home firewall so your server can be seen on the Internet.

If you are using one mod then no need for an fs_game folder. Since CoD2 v1.0 does not have a http redirect capability I would not put mods on it. Go v1.2 or better v1.3 for running mods.

If you want to use the 2d mod then it is best to combine the two mod .iwd's into one .iwd.

Read, read, then read some more. No one is probably going to do it for you. Taking time to learn how to set this up will be invaluable later
About the ports,i think it is ok because i only start my server and then people can join in.It is some kind of lan.

I though about combining two mods in one but i don't know how.
I saw some people using more than one mod and they were using garena to attractive people to join.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-10-2012, 11:33 AM
SiCDude4Him SiCDude4Him is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2008
Location: Florida
Posts: 241
Downloads: 7
Uploads: 0
Rep Power: 6
SiCDude4Him is on a distinguished road
Send a message via MSN to SiCDude4Him
The most players you can host at home will probably be around 8 players. You should consider paying for a CoD2 server from a game hosting provider. They can give you a v1.0 CoD2 server. What makes that better is they will set it up for you and the ping is great for players compared to your home PC which will not be good at all so players would not play your home server when they have great ping at hosted servers.
__________________
=CS=Dude4Him | =CS= Website | Xfire: dude4him | Twitter: @XII_Legion
Reply With Quote
  #9  
Old 04-10-2012, 11:59 AM
JuniorBoy JuniorBoy is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 5
Downloads: 0
Uploads: 0
Rep Power: 0
JuniorBoy is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by SiCDude4Him View Post
The most players you can host at home will probably be around 8 players. You should consider paying for a CoD2 server from a game hosting provider. They can give you a v1.0 CoD2 server. What makes that better is they will set it up for you and the ping is great for players compared to your home PC which will not be good at all so players would not play your home server when they have great ping at hosted servers.
Anyway about that folder?Can you help me?
Also i don't want to pay for a game.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:44 AM.


Powered by: vBulletin Copyright ©2000, Jelsoft Enterprises Ltd.