PDA

View Full Version : XP & DX9 not Supported in BF3/FB 2.0


Garrett2112
01-02-2011, 06:17 PM
Not sure this was posted here yet - but Repii (DICE) previously tweeted this and saw the story today on Bluesnews.com
______________

A tweet from Johan Andersson (http://twitter.com/repi/status/20028015661) from this past summer offers a revelation not noted here at the time, as the tweet seems to confirm rumors from 2007 (http://www.bluesnews.com/s/81726/battlefield-3) that the Frostbite 2.0 engine that will power the upcoming Battlefield 3 will not support Windows XP, saying:
"Frostbite 2 is primarily developed for DX11. XP & DX9 is _not_ supported, 64-bit OS is recommended. Lots of time to upgrade if you haven't!"The thread about this on the Electronic Arts Forums (http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1383305-battlefield-3-wont-support-windows-xp.html) also has comments noting this was revealed already, and there are slides in DICE's SIGGRAPH 2010 presentation (http://publications.dice.se/publications.asp?show_category=yes&which_category=Rendering) indicating Frostbite 2.0 will only support DirectX 10 and DirectX 11.

http://www.bluesnews.com/s/117289/no-xp-battlefield-3

Neil
01-02-2011, 06:55 PM
Not sure this was posted here yet - but Repii (DICE) previously tweeted this and saw the story today on Bluesnews.com
______________

A tweet from Johan Andersson (http://twitter.com/repi/status/20028015661) from this past summer offers a revelation not noted here at the time, as the tweet seems to confirm rumors from 2007 (http://www.bluesnews.com/s/81726/battlefield-3) that the Frostbite 2.0 engine that will power the upcoming Battlefield 3 will not support Windows XP, saying:
The thread about this on the Electronic Arts Forums (http://forums.electronicarts.co.uk/battlefield-3/1383305-battlefield-3-wont-support-windows-xp.html) also has comments noting this was revealed already, and there are slides in DICE's SIGGRAPH 2010 presentation (http://publications.dice.se/publications.asp?show_category=yes&which_category=Rendering) indicating Frostbite 2.0 will only support DirectX 10 and DirectX 11.

http://www.bluesnews.com/s/117289/no-xp-battlefield-3

Think it was posted somewhere on here.

Garrett2112
01-02-2011, 07:32 PM
Figured it might have been - so please feel free to nuke this then guys...

Wolverine
01-02-2011, 08:23 PM
Here is the thread in question.

http://www.fpsadmin.com/forum/showthread.php?t=20771&highlight=Frostbite+2.0

zeroy
01-02-2011, 10:14 PM
XP what? :D :p - time for an upgrade... Win7 on hardware used to run XP can be great actually. Is left the GFX.... doesnt have to be too costly i think however.

Wolverine
01-03-2011, 04:26 AM
Figured it might have been - so please feel free to nuke this then guys...

No worries, happens more often than you might think. ;)

Gonna lock this thread, it can be a springboard to the other.

Thanks for the news submission, keep em coming.